Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

৪ মিনিট ৫১ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#6

Overall Rank

Name : Sathi Islam
ID : 25050490
Full Mark

35

Your Mark

4 (11.43) / Failed

Attempt

34 (97%)

Avoid

1 (3%)

Correct

10 (29%)

Wrong

24 (69%)

Submitted

11 Jun 2025, 03:06 PM

Duration

৪ মিনিট ৫১ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ২ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ৯ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ৫ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১০টি সঠিক ও ২৪টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ১টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৯৭% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ৪ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ১১.৪৩%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ৪ মিনিট ৫১ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) Which gender is the word ‘orphan’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) common

2) Who wrote the play “The Way of the World”?
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) William Congreve

3) O’ Henry was from –
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) America

4) The most famous romantic poet of English literature is –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

5) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) collective noun

6) What is the noun form of the word ‘laugh’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) laughter

7) Which of the following novels is not written by an English writer?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

8) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

9) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
Your Answer:
C

Correct Answer:
B) খ) gerund

10) A speech full of too many words is-
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

11) What is the antonym for the word ‘deformation’?
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) wholeness

12) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

13) Fill in the blank: She went to New Market _____.
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) on foot

14) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

15) The phrase ‘sine die’ means –
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

16) Identify the word which is spelt incorrectly:
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) ocassion

17) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) at large

18) Identify the correct sentence:
Your Answer:
D

Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

19) ‘No Second Troy’ is a-
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) poem

20) ___ was both a poet and a painter.
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) William Blake

21) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) acted

22) Words inscribed on a tomb is an-
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

23) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
Your Answer:
A

Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

24) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) historical

25) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

26) The phrase ‘dog days’ means-
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) hot weather

27) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) John Milton

28) Who is not a modern poet?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Keats

29) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
Your Answer:
D

Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

30) Who is not an Irish writer?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

31) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

32) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) generous

33) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) on

34) The word ‘to genuflect’ means –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

35) What is the adjective form of the word ‘people’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) populous

Loading...