Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

১০ মিনিট ৫৬ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#3

Overall Rank

Name : Hossain Mostakim
ID : 25061334
Full Mark

35

Your Mark

15 (42.86) / Failed

Attempt

35 (100%)

Avoid

0 (0%)

Correct

19 (54%)

Wrong

16 (46%)

Submitted

27 Jun 2025, 01:06 AM

Duration

১০ মিনিট ৫৬ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ৩ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ৯ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ২ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ১৯টি সঠিক ও ১৬টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ০টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ১০০% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ১৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ৪২.৮৬%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ১০ মিনিট ৫৬ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

2) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
Your Answer:
D

Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

3) ___ was both a poet and a painter.
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) William Blake

4) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

5) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

6) Fill in the blank: She went to New Market _____.
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) on foot

7) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) generous

8) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) collective noun

9) Words inscribed on a tomb is an-
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

10) The phrase ‘dog days’ means-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) hot weather

11) What is the noun form of the word ‘laugh’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) laughter

12) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) John Milton

13) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) historical

14) A speech full of too many words is-
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

15) Which gender is the word ‘orphan’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) common

16) ‘No Second Troy’ is a-
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) poem

17) O’ Henry was from –
Your Answer:
D

Correct Answer:
B) খ) America

18) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
Your Answer:
A

Correct Answer:
B) খ) acted

19) Identify the correct sentence:
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

20) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

21) The phrase ‘sine die’ means –
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

22) Who is not an Irish writer?
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

23) Which of the following novels is not written by an English writer?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

24) The most famous romantic poet of English literature is –
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

25) Identify the word which is spelt incorrectly:
Your Answer:
D

Correct Answer:
C) গ) ocassion

26) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
Your Answer:
C

Correct Answer:
B) খ) gerund

27) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) at large

28) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

29) Who wrote the play “The Way of the World”?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) William Congreve

30) The word ‘to genuflect’ means –
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

31) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

32) What is the adjective form of the word ‘people’?
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) populous

33) What is the antonym for the word ‘deformation’?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) wholeness

34) Who is not a modern poet?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) John Keats

35) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
Your Answer:
D

Correct Answer:
D) ঘ) on

Loading...