Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

০ মিনিট ২৯ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#7

Overall Rank

Name : Md. Nurnobi Hosen
ID : 25050001
Full Mark

35

Your Mark

3.5 (10) / Failed

Attempt

31 (89%)

Avoid

4 (11%)

Correct

9 (26%)

Wrong

22 (63%)

Submitted

28 Jun 2025, 09:06 PM

Duration

০ মিনিট ২৯ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ২ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ১ তম চেষ্টা। ১ তম চেষ্টায় মোট ৯ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ১ তম চেষ্টায় ৬ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ৯টি সঠিক ও ২২টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ৪টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ৮৯% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ৩.৫ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ১০%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ০ মিনিট ২৯ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) The most famous romantic poet of English literature is –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

2) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

3) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

4) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) acted

5) Which of the following novels is not written by an English writer?
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

6) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
Your Answer:
A

Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

7) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) collective noun

8) Who is not an Irish writer?
Your Answer:
A

Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

9) A speech full of too many words is-
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

10) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
Your Answer:
A

Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

11) What is the noun form of the word ‘laugh’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) laughter

12) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) John Milton

13) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

14) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) on

15) The phrase ‘sine die’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

16) Who wrote the play “The Way of the World”?
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) William Congreve

17) Identify the word which is spelt incorrectly:
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) ocassion

18) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) historical

19) ___ was both a poet and a painter.
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) William Blake

20) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) at large

21) Words inscribed on a tomb is an-
Your Answer:
C

Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

22) Identify the correct sentence:
Your Answer:
C

Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

23) What is the antonym for the word ‘deformation’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) wholeness

24) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) generous

25) ‘No Second Troy’ is a-
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) poem

26) Which gender is the word ‘orphan’?
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) common

27) Fill in the blank: She went to New Market _____.
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) on foot

28) The phrase ‘dog days’ means-
Your Answer:
A

Correct Answer:
A) ক) hot weather

29) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) gerund

30) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

31) What is the adjective form of the word ‘people’?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) populous

32) The word ‘to genuflect’ means –
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

33) Who is not a modern poet?
Your Answer:
C

Correct Answer:
C) গ) John Keats

34) O’ Henry was from –
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) America

35) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

Loading...