Result With Activity

  • Home
  • Result With Activity
image
Time

১৪৩২২ মিনিট ৪৯ সেকেন্ড

Total Questions

35

Total Mark

35 X 1 = 35

Positive Mark

1

Negative Mark

0.25

#10

Overall Rank

Name : Md. Nurnobi Hosen
ID : 25050001
Full Mark

35

Your Mark

0 (0) / Failed

Attempt

10 (29%)

Avoid

25 (71%)

Correct

2 (6%)

Wrong

8 (23%)

Submitted

28 Jun 2025, 09:06 PM

Duration

১৪৩২২ মিনিট ৪৯ সেকেন্ড

Information

এই পরীক্ষায় আপনি মোট ২ বার অংশগ্রহণ করেছেন এবং এটি আপনার ২ তম চেষ্টা। ২ তম চেষ্টায় মোট ২ জন পরীক্ষার্থী অংশগ্রহণ করেছেন। আপনি এই ২ তম চেষ্টায় ১ তম স্থানে রয়েছেন। আপনি ৩৫টি প্রশ্নের মধ্যে ২টি সঠিক ও ৮টি ভুল উত্তর দিয়েছেন। আপনি ২৫টি প্রশ্ন এড়িয়ে গেছেন। আপনার উত্তরদানের হার ২৯% এবং আপনি পেয়েছেন মোট ০ নম্বর, যা শতকরা হিসেবে ০%। আপনি পরীক্ষাটি সম্পন্ন করতে সময় নিয়েছেন ১৪৩২২ মিনিট ৪৯ সেকেন্ড। আপনি পরীক্ষায় ফেল করেছেন। এই ফলাফল অনুযায়ী আপনি বর্তমানে প্রতিযোগিতামূলক অবস্থানে নেই। অনুগ্রহ করে আরও পরিশ্রম করুন এবং ভবিষ্যতে ভালো ফলাফলের জন্য প্রস্তুতি চালিয়ে যান। আপনার জন্য শুভকামনা!

ইংরেজি
1) “Better to reign in Hell, than serve in Heav’n.” –Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Milton

2) Which gender is the word ‘orphan’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) common

3) What is the noun form of the word ‘laugh’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) laughter

4) ‘He contemplated marrying his cousin.’ Here ‘marrying’ is a/an-
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) gerund

5) Who is the author of ‘Jane Eyre’?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) Charlotte Brontë

6) O’ Henry was from –
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) America

7) ___ was both a poet and a painter.
Your Answer:
B

Correct Answer:
C) গ) William Blake

8) What kind of play is ‘Julius Caesar’?
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) historical

9) Words inscribed on a tomb is an-
Your Answer:
B

Correct Answer:
D) ঘ) epitaph

10) Identify the correct synonym for the word ‘magnanimous’.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) generous

11) Who wrote the play “The Way of the World”?
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) William Congreve

12) What is the adjective form of the word ‘people’?
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) populous

13) Who is not an Irish writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) D. H. Lawrence

14) ‘If Winter comes, can Spring be far behind?’ – Who wrote this?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) P. B. Shelley

15) Who is not a modern poet?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) John Keats

16) Identify the correct sentence:
Your Answer:
B

Correct Answer:
B) খ) The girl burst into tears.

17) Fill in the blank: She went to New Market _____.
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) on foot

18) The phrase ‘dog days’ means-
You didn't attempt
Correct Answer:
A) ক) hot weather

19) The phrase ‘sine die’ means –
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) uncertain

20) The word ‘to genuflect’ means –
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) to bend the knee

21) Fill in the gap: Birds fly ___ in the sky.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) at large

22) Identify the word which is spelt incorrectly:
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) ocassion

23) Change the voice: ‘Nobody trusts a traitor.’
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) A traitor is not trusted by anybody.

24) ‘Moby Dick’, a novel, was written by –
Your Answer:
C

Correct Answer:
A) ক) Herman Melville

25) What is the antonym for the word ‘deformation’?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) wholeness

26) Which of the following novels is not written by an English writer?
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) One Hundred Years of Solitude

27) Choose the right form of verb: It is high time we (act) on the matter.
You didn't attempt
Correct Answer:
B) খ) acted

28) ‘A herd of cattle is passing.’ The underlined word is a/an –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) collective noun

29) The most famous romantic poet of English literature is –
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) William Wordsworth

30) Do you have any money ___ you? Fill in the blank with appropriate preposition:
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) on

31) A speech full of too many words is-
You didn't attempt
Correct Answer:
C) গ) a verbose speech

32) Who is the author of the novel ‘The God of Small Things’?.
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Arundhati Roy

33) ‘No Second Troy’ is a-
Your Answer:
A

Correct Answer:
C) গ) poem

34) Where is the setting of the play ‘Hamlet’?
You didn't attempt
Correct Answer:
D) ঘ) Denmark

35) Who is the poet of the poem “Ozymandias”?
Your Answer:
B

Correct Answer:
A) ক) P. B. Shelley

Loading...